InfoTábor 2018

Az InfoTárs Egyesület számára idén is az év egyik legnagyobb eseménye volt a Balatonfüreden megrendezett InfoTábor. Az ötnapos rendezvény során a résztvevők projektfeladatokon dolgozhattak, kortárs előadóktól hallgattak előadást az IT-szféra különböző területeiről és részt vehettek az Infotér Konferencián. Jákob Rebeka idén először utazott el az InfoTárs csapatával Balatonfüredre és összefoglalta, milyen élményt jelentett számára az esemény.

Idén második alkalommal került megrendezésre az InfoTábor. Már maga a jelentkezés is nagyon profin volt megoldva. Egy szakmai feladatot kellett megoldanunk, hogy IOS vagy Android operációs rendszert ajánlanánk-e telefont váltó ismerősünknek. Nagyon örültem, mikor kiderült, hogy a pályázatom bekerült a nyertes pályázatok közé.

 

Jó volt látni a sok csillogó szemű társamat mikor megérkeztünk, akikkel rögtön csapatokba lettünk osztva. Minden csapatnak el kellett készítenie egy innovatív projektötletet az első három nap alatt. Délelőttönként támogatásul az InfoTárs szakmai vezetői előadásokat tartottak.

 

Az utolsó nap végén mind a három csapatnak elő kellett adnia a projektmunkáját a szakmai zsűrinek. A tét nem volt kicsi; a nyertes csapat előadhatta ötletét a másnapi Infotér Konferencián!

 

Sajnos nem a mi csapatunk lett az első, viszont vigaszt nyújtottak az ajándék GameStar és PC Word magazinok, valamint az InfoTárs-logóval ellátott egérpad.

 

Az InfoTábor záró ceremóniája tele volt érzelemmel, hisz pár nap alatt nagyon jól összekovácsolódtunk. Persze megnyugtató volt, hogy az Infotér Konferencián együtt lehetünk még a következő két napban.

 

Szerdától csütörtökig vettünk részt az Infotér konferencián, ami egy különlegesen jó élmény volt. Első nap körülbelül egy órába telt, mire sikerült bejárnom az egész Konferencia területét, ami álomszép volt. Rengeteg érdekes előadás zajlott párhuzamosan, amikből sokat lehetett tanulni. A két nap alatt a kitelepülő cégek konkrétan elkényeztettek minket sült gesztenyével, kávéval, forralt borral, rétessel és még sorolhatnám napestig a finomabbnál finomabb dolgokat. A szerda esti networking eseményen sok szakembert ismerhettem meg, kötetlen környezetben.

 

Az a hatalmas megtiszteltetés ért, hogy felkértek az Infotér szervezői egy kerekasztal-beszélgetésen való részvételre. A beszélgetés címe: Lányok és az IT-pálya. Nagyon izgultam, mert ez volt életem első kerekasztal-beszélgetése. Baracskai Anikó InfoTárs-alelnök volt a támaszom és segítőm, aki megnyugtatott, hogy az első két mondat a nagyon nehéz csak, utána feloldódom. Ebben teljes mértékben igaza volt. Eleinte csak úgy dübörgött a szívem a mellkasomban, kicsit hebegtem-habogtam (habár elmondások szerint kívülről ez egyáltalán nem látszott) de azután elkezdtem nagyon élvezni az egészet. Beszélgetőtársaim mind nagyon inspiráló hölgyek voltak, és érdekes kérdéseket feszegettünk együtt. Életem egyik legjobb élménye volt az egész, és reménykedem, máskor is lesz lehetőségem részt venni kerekasztal-beszélgetésekben.

 

Az egész hetet egybevéve úgy gondolom, egy csodás hét áll mögöttünk. Tipikusan az az emlék lett mindannyiunk számára, amire mosolyogva gondolunk vissza, a buszon magunkban nevetünk a belsős poénokon, és egyszerűen sajnáljuk, hogy vége van.

 

Tiszta szívből merem ajánlani mindenkinek az InfoTábort és InfoTárs Egyesületet, mert az biztos, hogy tőlük mindig profi szervezést és egy hatalmas élményt kap az ember.