Egy újabb jól sikerült InfoTárs-hétvége!

December közepén megrendezésre került az InfoTárs Kortárs mentorok második képzési hétvégéje. Az alábbi cikkben az egyik új kortárs mentor, Lőrincz Anna szemszögéből ismerhetitek meg a hétvége eseményeit és hangulatát. 

 

Péntek reggel izgatottan indultam el otthonról. Kicsit tartottam attól, hogy nehéz lesz beilleszkednem a közösségbe, hiszen én csak most csatlakoztam, a többiek pedig már hónapok óta ismerik egymást, azonban hamar megtaláltam a közös hangot mindenkivel.

 

Pénteken egy aktuális és érdekes témáról beszélgettünk Hartai László rendezővel az RLSMK című film kapcsán. Jó volt megismerni egy szakember gondolatait és hozzáállását az online zaklatásról és az internetes veszélyekről. Ezt követően a közösségi médiáról tanulhattunk Baracskai Anikótól, az InfoTárs Egyesület alelnökétől, majd az este további részében már kötetlenebb kereteken belül ismerkedtünk a többi kortárs mentorral és a szakmai mentorokkal is. Rengeteg embert ismertem meg az ország különböző pontjairól és határon túlról is.

 

A szombati napunk is eseménydúsan telt. Reggel a projektmenedzsment-technikákkal ismerkedtünk meg Berencsi Judittal. Engem kifejezetten érdekel ez a terület és rendkívül hasznos volt egy szakember tapasztalatait hallgatni. A projektmenedzsmentről gyakorlati tippeket és javaslatokat is hallottunk és érdekes játékokon keresztül is megtapasztaltuk a fontosságát.

 

Ezután következett a tanultak alkalmazása, a kortárs mentorok a tanult technikákkal kidolgoztak egy-egy programot, amit utána egymásnak és a szakmai mentoroknak előadtunk. Az előadás után a mentorok segítettek, hogy a projektben milyen buktatók lehetnek és további javaslatokat adtak. Érdekes volt végighallgatni a többiek projektjeit és már izgatottan várom, hogy vajon nekünk hogyan sikerül megvalósítani a terveinket. A délutánt egy prezentációs tréninggel zártuk, amely során különböző hasznos tippekkel lettünk gazdagabbak. 

 

Ezt követően szombat este egy különleges csapatépítőn vettünk részt, egy VR-bárba látogattunk el és játszottunk közösen, majd tovább folytattuk a kötetlenebb beszélgetést a szálláson. 

 

Az átbeszélt és átnevetett este után vasárnap kicsit nehezebben keltünk fel, főleg, hogy mindenki tudta, hogy lassan indulnunk kell haza. A nap búcsúzkodással telt, még kaptunk egy-két jótanácsot a hazaindulás előtt. .

 

Számomra ez a hétvége egy hatalmas feltöltődés volt. Nagyon különleges embereket ismertem meg és már alig várom, hogy újra láthassam őket. Úgy érzem, szakmailag is sok mindennel lettem gazdagabb, de még annál is több motivációt kaptam az InfoTárs Egyesülettől. Örülök, hogy egy ilyen csapatnak lehetek a része és alig várom a következő hétvégét!